Elementy wyposażenia cukierni

Dobra cukiernia oferuje swoim klientom szeroki wybór ciast, ciasteczek i deserów, dobrze jest kiedy można w niej zamówić lody i kawę. By serwować słodkości najwyższej jakości, a także dbać o różnorodność wyrobów, należy odpowiednio zadbać o wyposażenie cukierni.

Od drobnych sprzętów po urządzenia chłodnicze

Urządzanie dobrej cukierni wymaga zadbania o wiele szczegółów. Spośród dużych sprzętów na wyposażeniu muszą znaleźć się:
– szafy chłodnicze i mroźnicze,
– piece piekarnicze,
– stoły piekarnicze,
– witryny cukiernicze,
– konserwatory do lodów,
– automat do bitej śmietany – mogłoby się wydawać, że to mało istotny element, ale dzięki agregatowi chłodniczemu zainstalowanemu w automacie do bitej śmietany, utrzymuje on produkt w temperaturze około 4 stopni Celsjusza, co sprawia, że śmietana nie rozwarstwia się. Bita śmietana jest nie tylko dodatkiem do ciast – pomoże wzbogacić menu o desery lodowe, gofry czy kawę z dodatkiem śmietany.

Na liście drobnych przyborów cukierniczych znajdują się: maty silikonowe, pędzle piekarskie, rolki cukiernicze dziurkujące, rózgi i skrobki, formy do pieczenia, obręcze do tortów, worki i końcówki do dekorowania, kratki do lukrowania, wykrawacze, wałki do ciasta, szufelki, formy do czekolady, formy do porcjowania, posypywaczki czy narzędzia do modelowania cukru.


Zostaw odpowiedź