Jak urozmaicić ofertę cukierni?

Ciasta, ciasteczka, babeczki, torty – takie skojarzenia pojawiają się w głowach większości ludzi, kiedy padnie hasło: cukiernia. Jadnak oferta sklepików z wyrobami cukierniczymi może być dużo szersza. Dzięki wprowadzeniu możliwości zakupu lodów, napicia się aromatycznej kawy czy gorącej czekolady można znacznie zwiększyć grono klientów.

Kawa, lody i gorąca czekolada

Aby móc serwować dobrą kawę, należy zaopatrzyć cukiernię w dobry ekspres, najlepiej ciśnieniowy. Potrzebny będzie także młynek, by zmielone ziarenka nie utraciły aromatu w czasie pomiędzy mieleniem, a parzeniem.
Lody najlepiej jest wyeksponować w specjalnym konserwatorze. Z wyglądu przypomina on klasyczną witrynę cukierniczą. Umieszcza się w nim kuwety, czyli pojemniki na masę lodową (do wyboru są lady przystosowane do różnej ilości kuwet), lody przechowywane są w sposób estetyczny i higieniczny.
Podgrzewacze do czekolady pozwalają zarówno na przygotowanie pitnej czekolady, którą serwuje się bezpośrednio klientom, jak i na przygotowanie płynnej masy. Czekoladowa polewa powstała w podgrzewaczu do czekolady pozwala na dekorowanie ciast i tortów czy maczanie w niej owoców. Dla zachowania higieny urządzenia te wykonuje się ze stali nierdzewnej, a system podgrzewania pośredniego zabezpiecza produkt przed przypaleniem się.


Zostaw odpowiedź