Słów kilka o dobrej cukierni

Coś słodkiego do kawy, ciastko lub babeczka w podziękowaniu za przysługę, tort urodzinowy, weselny czy okolicznościowy – wyroby cukiernicze stanowią nieodłączny element diety. Klienci doceniają, kiedy słodkości, które oferuje cukiernia są smaczne i różnorodne. Dlatego dobry cukiernik potrzebuje wielu sprzętów, by móc dbać o jakość wyrobów i wprowadzać nowości.

Akcesoria cukiernicze

Profesjonalne wyposażenie cukierni umożliwia osobom przygotowującym ciasta i ciasteczka na nieustanne tworzenie nowych połączeń smakowych, zaskakiwanie klientów kolorami, aromatami i formami wyrobów. Wśród niezbędnych elementów wyposażenia cukierni powinny znaleźć się:
– witryny cukiernicze – służące do przechowywania słodkości,
– stół piekarniczy oraz piec piekarniczy,
– szafa chłodnicza, a także mroźnicza,
– automat lub syfon do bitej śmietany,
– blendery.

Dodatkowo, chcąc zaspokoić potrzeby klientów, warto by cukiernie oferowały także lody i kawę. By serwować lody potrzebne będą: specjalna lada chłodnicza, kuwety do lodów, gałkownice, stojak na wafelki. Aby parzyć dobrą kawę konieczne jest zaopatrzenie się w dobry ekspres do kawy, młynek by mielić ziarenka na świeżo.
Niezbędnych jest także wiele pomniejszych elementów: miski, obręcze do tortów, maty i formy do pieczenia, worki i końcówki do dekorowania, kratki do lukrowania, wałki do ciasta czy urządzenia do modelowania cukru.


Zostaw odpowiedź