W cukierni – nie tylko ciasta i ciastka

Do sklepu z wypiekami cukierniczymi wchodzi się najczęściej w poszukiwaniu ciastek, babeczek, ciast czy tortu. Słusznie, bo takie placówki specjalizują się w wytwarzaniu słodkości. Lecz będąc właścicielem słodkiego sklepiku warto pamiętać, że cukiernia to także może być miejsce, gdzie klienci mogą zjeść pyszne lody i wypić dobrą kawę.

Wyposażenie do serwowania lodów i kawy

Aby poszerzyć ofertę cukierniczą o lody, należy zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt:
– konserwator do lodów – urządzenie, które pozwala w atrakcyjny sposób wyeksponować lody, może być wyposażone w podświetlenie kuwet (pojemników na masę lodową) i uchwyt na wafle. Dzięki automatycznemu odszranianiu, systemowi odparowywania skroplin i podgrzewanej przedniej szybie produkty są przechowywane w bezpieczny sposób.
– łyżkę do nakładania lodów – pozwala nakładać i rozdzielać lody na równe porcje, dzięki niej mają estetyczną postać kulki. Łyżka do nakładania lodów powinna być wykonana ze stali nierdzewnej.

Do serwowania aromatycznej kawy potrzebny będzie dobrej jakości ekspres ciśnieniowy oraz młynek, by na bieżąco mielić ziarenka i serwować świeży napar. Oferta urządzeń do parzenia kawy jest bardzo bogata, wybierając konkretny model należy wziąć pod uwagę możliwości finansowe i wydajność pracy urządzenia. Dostępne są także specjalne, wykonane ze stali nierdzewnej, stoliki pod ekspres.


Zostaw odpowiedź